بانوی سالم- روش صحیح شیر دادن
شیر دهی به طور صحیح

حذف تصاویر و رنگ‌ها

در روز های اول میزان شیر کم است و بسیاری از بانوان با دیدن میزان کم شیر ، برچسب شیر نداشتن به خودشان میزنند و انگیزه خود رادبرای شیر دادن از دست میدهند که این اشتباه بزرگی است . از طرف دیگر در یکی دو ماه اول شیردهی که عضلات صورت نوزاد شما ضعیف است و زود خسته میشود نیاز به حوصله بیشتری برای شیر دادن دارید. در حقیقت شغل اصلی شما در این دو ماه شیر دادن است و نیاز به همکاری همسر یا یکی از اعضای خانواده برای قبول مسئولیت های دیگر وجود دارد چون کودک شما هر چند دقیقه شیر خوردن را متوقف میکند و مجددا پس از یک استراحت کوتاه شروع به خوردن میکند . اگر دو ماه اول شیر دهی با موفقیت طی شود شانس بسیار زیادی برای ادامه شیر دهی تا زمان طولانی و مناسب وجود دارد.

وضعیت بدن در حال شیردهی: 

برای شیر دادن  صحیح ابتدا باید در وضعیت مناسب باشید . بهترین وضعیت حالت نشسته بر روی مبل با پایه کوتاه است در حالی که یک بالش روی زانوان خود گذاشته اید که فرزند خود را برروی آن قرار میدهید تا نیازی به خم شدن در تمام مدت شیر دهی نداشته باشید. خم کردن سر در هنگام شیردهی بعد از مدتی ممکن است موجب درد در ناحیه گردن و دستها شود و  این درد خود عاملی برای ناتوانی مادر در ادامه شیردهی میشود.گاهی مادر ممکن است به دلیل خستگی یا در ساعات شب تمایل به شیر دادن در حالت خوابیده داشته باشد که اگر نکات زیر رعایت شود میتوان در وضعیت دراز کشیده نیز شیر دادن را انجام داد. نکته اول اینکه کودک را نیز باید به پهلو خوابانده و با یک بالش یا ملافه وضعیت او را ثابت نگه دارید.یک بالش کوچک زیر سر نوزاد بگذارید تا سر او ثابت و در وضعیت مناسب قرار گیرد . مراقب باشید که در حین شیردهی نخوابید چون افتادن بر روی نوزاد و خفگی متعاقب آن در مواردی زکر شده و اگر پستانها بزرگ باشند امکان فشار بر راه تنفسی کودک وجود دارد. 

قسمتی که در دهان نوزاد قرار می گیرد همان قسمت قهوه ای (هاله) نوک سینه است که برای قرار دادن در دهان کودک ممکن است مجبور شوید کمی آنرا بین دو انگشت خود بکشید تا داخل دهان قرار گیرد. اگر کل هاله را داخل دهان نوزاد بگذارید ، احتمال زخم شدن سر سینه کمتر شده و نوزاد نیز هوای کمتری همراه با شیر می بلعد.

مدت زمان شیردهی با میزان تمایل کودک به شیر خوردن مطابق است . در یک ماه اول تعداد دفعات بیشتر و مدت زمان هر بار شیر دادن کمتر است و هرچه کودک بزرگتر میشود تعداد دفعات کمتر و مدت زمان شیر خوردن او در هر بار بیشتر میشود .

نشانی مطلب در وبگاه بانوی سالم:
http://banuyesalem.ir/find-1.176.75.fa.html
برگشت به اصل مطلب